Kategorier
Diverse Konto

FTP, FTPS & SFTP

FTP – Ikke aktiveret
FTP-protokollen (File Transfer Protocol) har eksisteret i lang tid.
Der kommunikeres typisk via port 21 og så en række midlertidige porte (55536-56047) og trafikken er IKKE krypteret.
Dvs. både kodeord og indhold kan ses af andre på nettet, med de rigtige værktøjer.
Denne type trafik er IKKE muligt til ds.jhpb.dk

FTPS (FTP med SSL/TLS) – Aktiveret
Da FTP-protokollen oprindeligt blev udarbejdet, var sikkerhed ikke et problem. Siden da er mange ting ændret, og at sende data over ethvert offentligt netværk uden kryptering betragtes som meget risikabelt og i nogle tilfælde forbudt.
Et sæt af sikkerhedsudvidelser til den oprindelige FTP-protokol bruges i FTPS, så data er beskyttet af SSL-kryptering.
(Det såkaldte FTPS Implicit SSL – er ikke muligt)

Serveren ds.jhpb.dk tilbyder FTPS via port 21 og så en række midlertidige porte (55536-56047) og trafikken ER krypteret.

SFTP
Blandes ofte sammen med FTPS. Men disse 2 overførselsformer har ikke noget fælles.
SFTP bygger på SSH (Secure Shell) der er en krypteret forbindelse der ofte bruges til at skrive med en server når man vedligeholder serveren.
Serveren ds.jhpb.dk tilbyder SFTP via port 22 – hvis man har fået de rette adgange.